Loading...

Thursday, 17 March 2011

kulit tangan lembut...

"org kata kalau rajin buat kerja kulit tgn msti keras kan?
hurrmmmm..habis tu kalau kulit lembut tu cmne lak..mls la eh...erm...tk juga...kalau nak kan kulit yg lembut...
ha boleh juga gunakan teh (teh yg da digunakan)...gosokkan teh dekat tapak tgn..lama2 tgn msti lembut..kalau nk kulit bdn lembut..ha amik teh tu...gosokkan kat stu badan...hahahahahahahaha....ok..ops..lupa..
teh juga boleh menghilangkan hitam bwh mata...kalau pakai teh gantung tu...ambil dua sachet teh tu yg dah gune juge...letak dlm peti ais..pastu mlm tu letak kan kat mata....waaaa terapi gitu.....sejuk jee....test la buat..."
ok darl....bye...

Tuesday, 15 March 2011

nk mkn fast food tp tknk gemuk??


hola...erm just back from alamanda...
ha td bru pas sembang2 wif my ofismate...dpt stu tips...well..to those yg suke sgt mkn fast food tp tknak gemuk...

i recommended to you....do eat BURGER KING!!
hehehe...sbb its good for dieters...it becoz burger king adalah burger yg di roasted heee...then pls when eat fast food..jgn la bli softdrinks..minum air panas like coffee ke tea ke..pls dear not milo ok!
ha..tats tips for today...hee...

ok bye..muah muah muaaacckkkkss...selamat diet ye!

Monday, 14 March 2011

Cemana nk ilangkan bau badan???

well...td mse i otw to ofis, i ternaik satu lif wif this kakak...hurm...haruman body nye tu...boleh membuatkan satu lif feel like to vomit...ke perasaan aku je? hurm...tp its about body odour...mmg kesian..ok..so this time..i would to share something..mcmana nak hilangkan bau badan..in tradisional way..mak i yg ajar tis things...

(petua masa nak mandi)
1. step pertama  :  ambil beberapa biji buah limau nipis (ikut tahap ur body odour)...beli ke or curi kat blakang rumah ke..rumah jiran ke..heee

2. step kedua :  potong limau nipis kepada beberapa bahagian..ikut suke je...nk segi empat..segi tiga..up to you

3. step ketiga : mandi mcm biasa...then masa mandi tu...ambil potongan limau nipis tu then tonyoh la ke bhgian bdn..especially on part yg paling harum tu lah...(ketiak)
last step: bilas dgn air biasa...

kalau boleh tis petua kene amalkan seminggu 2 n 3 times...kalau bau yg kuat..better buat byk kali...

selamat mencuba........muuuaackksss...daaa...